Uloguj se

upiši svoje podatke

Registruj se

upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Test spirometrije (ispitivanje funkcije pluća) u ordinaciji SB Medic!

Ordinacija SB Medic na Vračaru. Tumačenje rezultata i preporuka terapije.

  • VREDNOST2,000 din
  • POPUST65%
  • UŠTEDA1300 din
 • 700 din
 • rasprodato!
  Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 7

 • Test spirometrije (ispitivanje funkcije pluća)
 • Najznačajni test za ispitivanje plućne funkcije
 • Bezbolna dijagnostička metoda koja traje oko 15 minuta
 • SB Medic ordinacija na Slaviji

Danas postoji veliki broj testova plućne funkcije. Najčešće korišćeni test za ispitivanje ventilacije pluca (razmene gasova između alveolnih prostora i spoljašnje sredine) je SPIROMETRIJA.

Srirometrijom se mere zapremine vazduha u plućima pri disanju. Na taj način dobijaju se podaci o plučnim volumenima i kapacitetima.

Spirometrija je najznačajni test za ispitivanje plućne, tj disajne funkcije. Spirometrija podrazumeva ispitivanje ventilacijske funkcije pluća, odnosno ispitivanje nekih statičkih i dinamičkih plućnih volumena i kapaciteta.

Pacijent maksimalno udahne vazduh iz okoline, a zatim najbrže što može i do kraja izdahne iz pluća u aparat kojim se test izvodi. Nakon toga aparat sam računa sve ostale potrebne volumene i kapacitete. Pritom je važna saradnja pacijenta i pravilna tehnika.

Radi tačnosti, najvažnije je da se kod spirometrije ne diše na nos i da se vazduh u celosti izdahne iz pluća. Radi veće tačnosti, testiranje se izvodi tri puta za redom.

Spirometrija može neposredno da ukaže na dijagnozu kada su u pitanju bolesti gde dominiraju poremećaji funkcije. Bitna je u proceni podobnosti bolesnika da se podvrgne agresivnim dijagnostičkim i terapijskim postupcima, praćenju toka bolesti, evaluaciji učinka lečenja i proceni radne sposobnosti ispitanika. Koriste se u dijagnostici bolesti drugih organa, koje mogu da utiču na disanje.

Ova dijagnostička metoda traje oko 15 min i bezbolna je.

SB Medic specijalistička internistička ordinacija:

U internističkoj specijalističkoj ordinaciji SB medic preglede obavlja stručni tim lekara iz oblasti interne medicine. Obavljaju internističke preglede koji podrazumevaju: anamnezu, fizikalni pregled, merenje krvnog pritiske, EKG, ultrazvučni pregled i dijagnostiku, predlog laboratorije i određivanje terapije prema potrebi. Pored toga, rade i spirometriju i osteodenzitometriju

SB Medic specijalistička internistička ordinacija

SB Medic specijalistička internistička ordinacija,
Svetog Save 28/3,
Beograd,
Srbija

sbmedic.rs

Dodatno predlažemo i...