Uloguj se

upiši svoje podatke

Registruj se

upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Paket testova za ispitivanje problema u ishrani!

Test intolerancije na hranu, test na gluten i test na laktozu

    • VREDNOST6,000 din
    • POPUST33%
    • UŠTEDA2000 din
  • 4000 din
  • rasprodato!
    Prodat je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 1

  • Test intolerancije na 349 namirnica
  • Test intolerancije na gluten Igm i IgG antitela
  • Test intolerancije na laktozu
  • Saznajte koje vam namirnice ne prijaju i zamenite ih drugim

O toleranciji slušamo u političkim govorima i kod bračnih savetnika. A da nam je neko pre samo nekoliko godina rekao da ćemo i u odnosu na  hranu biti intolerantni – bili bismo zbunjeni. A zapravo oduvek znamo da nam ne prija svaka hrana i neke kombinacije namirnica, samo nismo znali kako da to i zaključimo. Tako smo počeli da izbegavamo hranu za koju zaključimo da nam baš i nije prija iako u njoj uživamo dok jedemo. Danas utvrdite šta Vaš stomak ne voli, i ubuduće ga slušajte...

Netolerancija na hranu može da izazove raznovrsne neprijatne simptome koji se manifestuju na neki od sledećih načina:
  • gastrointestinalne tegobe: nadutost, bolovi, zatvor, proliv, sindrom iritabilnog creva
  • dermatološki procesi: akne, ekcem, psorijaza, svrab, urtikarija, osipi
  • koštano - mišićni sistem: bolovi u zglobovima i/ili mišićima, ukočenost zglobova
  • psihološke smetnje: teskoba, letargija, depresija, premorenost, mučnina, problemi sa spavanjem
  • neurološke smetnje: glavobolja, migrena
  • respiratorne tegobe: astma, rinitis, poteškoće disanja
  • prekomerna telesna masa i gojaznost.

Često je dovoljno da izbacite određene namirnice iz ishrane da biste se osećali mnogo bolje, lakše i poletnije.

Test na netolaranciju na hranu se određuje iz venske krvi, krv se vadi  u jutarnjim časovima, na prazan zeludac. Pre vađenja krvi iz vene, popunjava se upitnik sa osnovnim podacima o korisniku.

Celijakija je autoimuna bolest koju karakteriše neprikladni imuni odgovor na gluten, protein koji se nalazi u pšenici i u srodnim žitaricama - raži i ječmu. Ova reakcija dovodi do upale tankog creva i do oštećenja i uništenja resica koje oblažu unutrašnji zid creva. Resice su mali nabori tkiva koji povećavaju površinu creva i na taj način dozvoljavalju i omogućuju apsorpciju hranljivih materija, vitamina, minerala, tečnosti i elektrolita u organizam. Kod osoba oseljivih na gluten, organizam proizvodi antitela koja deluju protiv sastojaka crevnih resica. Onoliko dugo koliko je osoba izložena ovim proteinima, njegov organizam će proizvoditi ova antitela. Kada su crevne resice oštećene ili uništene, organizam je znatno manje u stanju da apsorbuje hranu i tada počinje da razvija simptome vezane za neuhranjenost i lošu apsorpciju.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da samo 10% onih koji boluju od celijakije imaju tipične simptome malapsorpcije. Oko 40% pacijanata ima smo neke od simptoma, a 33% nema simptome uopšte. Manifestovanje celijakije varira u zavisnosti od godina starosti, kao i od faze razvoja. Pošto su isti simptomi prisutni i kod raznih drugih bolesti, postavljanje dijagnoze za celijakiju može biti zanemarena ili odložena – nekad i godinama.

Medicinska laboratorija Lin Lab u Novom Sadu prvenstveno je mikrobiološka laboratorija, ali se u njoj rade i sve druge analize. Nalazi se na odličnoj lokaciji, na Limanu 4, preko puta kula.

Karakteristika ove medicinske laboratorije je činjenica da laboratoriju vodi i sa pacijentima radi lekar mikrobiolog. Samim tim, možete dobiti i konsultaciju i savet lekara za problem koji imate ili tumačenje rezultata. Osoblje je izuzetno ljubazno, a cilj im je da se pacijent prijatno oseća i rado ponovo dođe. Upravo zahvaljujući pažnji osoblja i njihovom odnosu prema pacijentima, čak i brisevi koji važe za bolne, ne bivaju neprijatni!

Lin Lab Laboratorija

Lin Lab Laboratorija,
Bulevar Cara Lazara 108,
Novi Sad,
Srbija

linlab.co.rs/

Dodatno predlažemo i...